διατροφικά tips χριστούγεννα

Διατροφικά tips για τα Χριστούγεννα

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι συνδεμένες με μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, εξόδους με φίλους για φαγητό ή ποτό και φυσικά πολλά κεράσματα στο γραφείο. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να ξεφύγουμε από το πρόγραμμα διατροφής, αλλά και άσκησης. Αυτές τις μέρες όμως είναι καλό να χαλαρώσουμε, να περάσουμε όμορφα και όχι για να αγχωνόμαστε μήπως βάλουμε βάρος «λόγω εορτών». 

Παρακάτω θα βρείτε τα διατροφικά tips που ειναι καλό να ακολουθήσουμε στα εορταστικά τραπέζια που θα παραβρεθούμε.

Πριν το εορταστικό γεύμα:

  • Δεν μείνουμε νηστικοί όλη την ημέρα! Αν το εορταστικό γεύμα είναι το μεσημέρι δεν παραλείπουμε το πρωινό. Μπορούμε να καταναλώσουμε ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ολικής αλέσεως χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, ή ένα γιαούρτι 2% με λίγα αμύγδαλα. Αν το γεύμα είναι βράδυ πριν πάμε καταναλώνουμε ένα μικρό υγιεινό σνακ ώστε να μην φτάσουμε πεινασμένοι στο τραπέζι.

 Κατά τη διάρκεια του εορταστικού γεύματος:

  • Όσο περισσότερες είναι οι επιλογές των τροφίμων που έχουμε, τόσο περισσότερες θερμίδες τείνουμε να καταναλώνουμε. Επομένως, αντί να δοκιμάσουμε λίγο από όλα σε έναν μπουφέ, γεμίζουμε το πιάτο μας και δεν τσιμπολογάμε από τις πιατέλες, δεν ξεχνάμε να φάμε πρώτα λίγο σαλάτα.
  • Όσον αφορά τα εορταστικά ποτά, επιλέγουμε κοκτέιλ χωρίς ζάχαρη, ή πίνουμε κρασί και μπύρα σε μικρότερα ποτήρια όπου είναι δυνατόν.
  • Δεν ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό όταν καταναλώνουμε αλκοόλ, ιδανικά για κάθε ποτήρι κρασί πρέπει να πίνουμε και ένα ποτήρι νερού βρύσης ή ανθρακούχο έτσι ίσως μειώσουμε και την κατανάλωση του αλκοόλ!

Μετά το εορταστικό γεύμα:

Εάν δεν έχουμε χρόνο να ακολουθήσουμε το συνηθισμένο πρόγραμμα άσκησης κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, μπορούμε να εντάξουμε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά μας.

  • Επιλέγουμε τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα ή κατεβαίνουμε από το λεωφορείο μερικές στάσεις νωρίτερα ώστε και περπατήσουμε λίγο περισσότερο πριν φτάσουμε στο γραφείο ή στο σπίτι.
  • Οι οικογενειακές στιγμές ή η παρέα με φίλους μπορεί να γίνουν πιο διασκεδαστικές με ένα άθλημα ή μια δραστηριότητα, μπορούμε με μια μπάλα να παίξουμε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ στην αυλή ή να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουμε την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μια ακόμα καλή επιλογή είναι τα ενεργά παιχνίδια όπως το διαδραστικό τένις σε κονσόλα παιχνιδιών!
>