Δωρεά απινιδωτή στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

To Kέντρο Αποκατάστασης «Euromedica- Αρωγή Θεσσαλονίκης»,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου , προχώρησε σε δωρεά στον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη ενός φορητού απινιδωτή,  μίας  συσκευής που σώζει ζωές και είναι  απαραίτητη για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά.

Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι απλές συσκευές, η χρήση των οποίων είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό. Εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Η τοποθέτηση τους αποδεδειγμένα σώζει ζωές, εδραιώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η παράδοση του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή της «Euromedica Αρωγή Θεσσαλονίκης»  κ. Μιχάλη Σαμαρίνα στον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη .

Μετά την παράδοση ακολούθησε ανοιχτό σεμινάριο επίδειξης χρήσης του απινιδωτή, το οποίο παρακολούθησαν οι υπάλληλοι του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας.

Η πρωτοβουλία  εντάσσεται στην πολιτική του ομίλου Euromedica με έμφαση στην προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας υψηλής ποιότητας με επίκεντρο τη φροντίδα στον άνθρωπο και τη συνεισφορά στην κοινωνία.

Ο όμιλος, όπως έδειξε και κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, στέκεται αρωγός στην πολιτεία και στην κοινωνία, διαθέτοντας το δυναμικό της στην υπηρεσία του πολίτη.


Σχετικά με τον όμιλο Euromedica

Η Euromedica αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα. Διαθέτει 7 κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Κοζάνη, 23 διαγνωστικά κέντρα, ένα Κέντρο Αποκατάστασης, Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, 4 Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και ένα κέντρο Κοσμητικής Δερματολογίας. Οι υπηρεσίες του ομίλου εκτείνονται σε e-services μέσω της εταιρείας Euromednet καθώς και σε προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού μέσω της Mediss.

>