Η διατροφή είναι κλειδί για την αποκατάσταση της υγείας.
Το Τμήμα παρασκευής των τροφών του Κέντρου εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων πιστοποιημένο κατά
EN ISO 22000:2018 (HACCP) και ISO: 9001:2015,
λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξίες σε συγκεκριμένες τροφές ώστε να τις αποκλείσουμε από το διαιτολόγιό σας.
Στο Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης ξεκινάμε με την αρχική εκτίμηση του διατροφικού ιστορικού από τον κλινικό διατροφολόγο του Κέντρου σε κάθε ασθενή και συνεχίζουμε με τη θέσπιση συγκεκριμένων στόχων σε συνεργασία με τον Φυσίατρο, τον Παθολόγο και τον ασθενή ή/και τους συγγενείς του. Το διαιτολόγιο προσαρμόζεται στη θεραπευτική διαδικασία και όταν κρίνεται σκόπιμο γίνονται παρεμβάσεις και αναπροσαρμογές.
Σεβόμενοι τις διατροφικές προτιμήσεις των ασθενών που απορρέουν από θρησκευτικές και πολιτισμικές πεποιθήσεις, προσαρμόζουμε αναλόγως τα καθημερινά διαιτολόγια.
Παρέχονται σύνθετα διαιτολόγια καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω. Ενδεικτικά κάποια διαιτολόγια είναι τα εξής:
- μηχανικά τροποποιημένες τροφές
- τροφές για σίτιση μέσω γαστροστομίας ή ρινογαστρικού καθετήρα
- διαβητικά διαιτολόγια
- διαιτολόγια για παθήσεις των νεφρών ή της καρδιάς
- διατροφή για παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πεπτικό έλκος, δυσκοιλιότητα κ.α.
- άναλη δίαιτα
- δίαιτες δυσλιπιδαιμιών
- διατροφή για χαμηλά λευκώματα ή χαμηλό αιματοκρίτη
- υπερθερμιδική δίαιτα ή δίαιτα απώλειας βάρους
- διατροφή για αγωγή Sintrom
- δίαιτα χαμηλή σε φυτικό υπόλειμμα
- δίαιτα για αλλεργίες ή δυσανεξίες