Καρδιοαναπνευστική Αποκατάσταση

ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Το Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica- Αρωγή Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο και μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα που προσφέρει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την Καρδιοαναπνευστική Αποκατάσταση το οποίο απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε ανθρώπους με ιστορικό:

  • Καρδιοχειρουργικής Επέμβασης (bypass, αντικατάσταση ή επιδιόρθωση βαλβίδας)
  • Εμφράγματος του Μυοκαρδίου
  • Αγγειοπλαστικής (stent/ μπαλονάκι)
  • Καρδιακής Ανεπάρκειας
  • Αυξημένου Καρδιαγγειακού Κινδύνου (σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση, παχυσαρκία, υπερχοληστερολαιμία)
  • Χρόνιων Παθήσεων του Αναπνευστικού (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια- ΧΑΠ, Άσθμα)

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα που στοχεύει στην πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων, αλλά και στην ταχύτερη αποθεραπεία μετά την εμφάνιση καρδιοαναπνευστικών νοσημάτων είτε αυτά αντιμετωπίσθηκαν με χειρουργική επέμβαση είτε όχι.

Κάθε καρδιά χτυπά διαφορετικά

Ο δρόμος της αποκατάστασης δεν είναι ίδιος για όλους. Το Πρόγραμμα Καρδιοαναπνευστικής Αποκατάστασης είναι ένα πλάνο υγείας που σχεδιάζεται για κάθε ασθενή ξεχωριστά και περιλαμβάνει:

  • Θεραπευτικές ασκήσεις υπό συνεχή καρδιολογική παρακολούθηση
  • Εκπαιδευτικές συνεδρίες αναφορικά με τη διαχείριση της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος και της κακής διατροφής
  • Ψυχολογική υποστήριξη

Για την εφαρμογή του, το Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica- Αρωγή ακολουθεί το Πρωτόκολλο της American Heart Association που καταγράψει υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας προσφέροντας αποθεραπευτικές πρακτικές εξατομικευμένες στα κλινικά χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς.

Μια επιστημονική ομάδα-σύμμαχος στην καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση

Ο Φυσίατρος, ο εξειδικευμένος ιατρός Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, ενσωματώνει όλες τις πληροφορίες του ιατρικού φακέλου σε ένα σχέδιο δράσης, το προσαρμόζει στην πορεία κάθε ασθενούς, κατευθύνει τη θεραπευτική ομάδα και συνεργάζεται στενά για την υλοποίησή του με τους Φυσικοθεραπευτές.

Ο Καρδιολόγος εποπτεύει την υλοποίηση του προγράμματος και ενημερώνει τον θεράποντα ιατρό σας.

Ο Ψυχολόγος βοηθάει στην αντιμετώπιση των συναισθημάτων που συνοδεύουν μια μακρά περίοδο ανάρρωσης, όπως φόβο, θυμό, απώλεια και θλίψη, αλλά και στο καλωσόρισμα του συναισθήματος της ίασης.

Ο Διαιτολόγος εκπονεί το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διατροφής και μια ομάδα Νοσηλευτών, με πείρα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, φροντίζει για τη βέλτιστη καθημερινότητά σας.

>