ορθοπεδική μυοσκελετική αποκατάσταση

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Η ειδική Ιατρική Ομάδα Αποκατάστασης σχεδιάζει και κάνει πράξη την αποθεραπεία ασθενών με παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στην κλειστή ή στην ημερήσια νοσηλεία. Τα μέλη της Ιατρικής Ομάδας συνεδριάζουν εβδομαδιαία και συνεργάζονται στενά για την πρόοδο κάθε ασθενούς.

Ο Φυσίατρος από κοινού με την ειδική ομάδα Αποκατάστασης της Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης έχουν ως αποστολή να ξεπεράσει ο ασθενής με ορθοπεδικά-μυοσκελετικά ελλείμματα τον σωματικό περιορισμό και να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή λειτουργικότητα.

Στην Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης δημιουργείται ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα όσον αφορά την Ορθοπεδική-Μυοσκελετική Αποκατάσταση, με γνώμονα τόσο τη φροντίδα και την άψογη εξυπηρέτηση του ασθενούς όσο και τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες και τεχνικές αποκατάστασης.

Ο δρόμος της αποκατάστασης έχει διάφορα στάδια. Το κάθε ένα από αυτά είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να φέρει τον ασθενή πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων του. Η αξιολόγηση του ασθενούς γίνεται με τον δείκτη FIM® (Functional Independence Measure). Ο εν λόγω δείκτης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αντικατοπτρίζει το βαθμό λειτουργικής ικανότητας και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την αξιολόγηση της εφαρμογής και της εξέλιξης του προγράμματος Ορθοπεδικής–Μυοσκελετικής Αποκατάστασης.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης κάθε πρόγραμμα Αποκατάστασης που εφαρμόζεται σχεδιάζεται με επίκεντρο τον ασθενή, την πάθησή του και τους στόχους του και έχει την ευχέρεια να συνδυάσει ένα εύρος υπηρεσιών από τα διαφορετικά Τμήματα του Κέντρου:

H Ορθοπεδική Μυοσκελετική Αποκατάσταση αφορά:

  • Μυοσκελετικές παθήσεις
  • Κατάγματα
  • Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης
  • Εκφυλιστικές και φλεγμονώδεις παθήσεις των αρθρώσεων
  • Οστεοπόρωση
  • Ρευματολογικές παθήσεις
  • Οστεοαρθρίτιδα γόνατος- ισχίου
  • Αθλητικές κακώσεις
μετεγχειρητική υποστήριξη
ορθοπεδική μυοσκελετική αποκατάσταση-6
arogi15-0696-1-1280x853
Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica Αρωγή Θεσσαλονίκη φυσικοθεραπεία
>