Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Την Παγκόσμια ημέρα Φυσικοθεραπείας (World Physical Therapy Day) γιορτάζουν σήμερα -και κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου- οι ανά τον κόσμο φυσικοθεραπευτές.

Στόχος του εορτασμού είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την καθοριστική συνεισφορά της Φυσικοθεραπείας στην πρόληψη και στη βελτίωση της υγείας, της κινητικότητας, της αυτονομίας, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας καθιερώθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT), μέλος της οποίας είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Μάλιστα, φέτος το μήνυμα της καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας είναι “Σωματική άσκηση για μια ζωή”, που υπογραμμίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φυσικοθεραπευτές στην ενεργό και υγιή γήρανση.

Παράλληλα, το μήνυμα του 2017 εναρμονίζεται απόλυτα και με τις διαρκείς συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κάνουν λόγο για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία των ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας ενθαρρύνει τους φυσικοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο να μεταδώσουν τα μηνύματά της τόσο στο κοινό όσο και στους πολιτικούς φορείς. Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι:

-Όλοι οι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να είναι σωματικά ενεργοί. 
-Οι φυσικοθεραπευτές βοηθούν στην ενσωμάτωση της σωματικής άσκησης στην καθημερινή ζωή.
-Οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να δώσουν συμβουλές σχετικά με τη σωματική άσκηση σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

>