Ιωάννα Βερνίκου Ανθρωποφυγόκεντρος

Πολύτιμο εργαλείο η Ανθρωποφυγόκεντρος

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Πολύτιμο εργαλείο η Ανθρωποφυγόκεντρος

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ιατρών της Θεσσαλονίκης, Καθηγητών του ΑΠΘ και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2019, η ημερίδα με θέμα «Η Ανθρωποφυγόκεντρος ως μέσο της Ιατρικής Αποκατάστασης», την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica-Aρωγή Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Διαστημικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή στην ημερίδα της πρώην Διευθύντριας Βιοεπιστημών της NASA και Προέδρου της Thirdage LLC, κας Ιωάννας Βερνίκου, η οποία μίλησε για τα προβλήματα υγείας των αστροναυτών με την επιστροφή τους στη γη, αλλά και για τις ιατρικές λύσεις που δίνονται για την αντιμετώπισή τους. Εξήγησε δε πως η εφαρμογή κάποιων εξ αυτών των ιατρικών πρακτικών σε ασθενείς απέδωσε καρπούς, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της άσκησης σε όλες τις ηλικίες.

Η Ανθρωποφυγόκεντρος ως μέσο της Ιατρικής Αποκατάστασης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στις εγκαταστάσεις της Euromedica- Αρωγή Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται η Ανθρωποφυγόκεντρος, οι προσκεκλημένοι ομιλητές μίλησαν διεξοδικά για την συσκευή, τις λειτουργίες της, τις παθήσεις που αφορά, αλλά και τα προσδοκώμενα ιατρικά οφέλη.

Ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή της ημερίδας ήταν όταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Ιατρικής Διαστημικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και Διευθύντρια του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής (ΥΠΑ) Θεσσαλονίκης, κα Χρυσούλα Κουρτίδου-Παπαδέλη, ανακοίνωσε πως το Εργαστήριο Εφαρμογών Αεροπορικής Ιατρικής και Αποκατάστασης θα ονομαστεί «Ιωάννα Βερνίκου».

Τις εργασίες της ημερίδας έκλεισε ο Φυσίατρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης, κ. Ελευθέριος Μπάκας, ο οποίος εξήγησε τον σημαίνοντα ρόλο ενός τέτοιου εγχειρήματος στον τομέα της Αποκατάστασης και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του Κέντρου σε αυτό το ερευνητικό έργο.

Μετά το πέρας της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε η επίδειξη της λειτουργίας της Ανθρωποφυγοκέντρου στο Εργαστήριο Εφαρμογών Αεροπορικής Ιατρικής και Αποκατάστασης «Ιωάννα Βερνίκου». Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα από την μελέτη της επίδρασης αυτού του νέου εργαλείου στη διάγνωση και τη θεραπεία διάφορων νοσημάτων.

Το κέντρο Αποκατάστασης Euromedica-Aρωγή στην Θεσσαλονίκη δηλώνει υπερήφανο για τη φιλοξενία επιστημόνων αυτού του βεληνεκούς, αλλά και για τη συνδρομή του σε ένα επιστημονικό έργο που έχει ως στόχο τη βελτίωση της υγείας των ασθενών.

>