Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει δημιουργήσει νέες συνήθειες και έχει παγιώσει παλιές, όπως αυτό της τροφοδιανομής. Η Διατροφολόγος της Euromedica – Αρωγή Θεσσαλονίκης Χάιδω Γεωργιάδου, μας προτείνει τι να επιλέξουμε, ώστε να φάμε ελαφρά και ταυτόχρονα νόστιμα εδέσματα κατά τη διάρκεια του lockdown.
Πίτσα: επιλέξτε φρέσκα λαχανικά και κοτόπουλο, αντί για λουκάνικο, μπέικον ή έξτρα τυρί.
Ζυμαρικά: επιλέξτε φρέσκια σάλτσα ντομάτας με λαχανικά και μυρωδικά, αντί για αλλαντικά και κρέμα γάλακτος.
Burgers: επιλέξτε πιο απλά burger με ψωμάκι ολικής αντί για brioche. Αποφύγετε τις γαρνιτούρες και συνοδεύστε το με πράσινη σαλάτα. Αφαιρέστε το ξεροψημένο μπέικον, τα τηγανισμένα υλικά, όπως κροκέτες τυριού ή onion rings και τις σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα.
Σουβλάκι: επιλέξτε κοτόπουλο αντί για χοιρινό, αντικαταστήστε τις πατάτες με φρέσκια σαλάτα και την ουγγαρέζα με σως γιαουρτιού, ζητήστε την πίτα σας αλάδωτη.
Σαλάτα: ζητήστε να μην βάλουν την προτεινόμενη σως, αλλά προσθέστε εσείς ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι ή μια φτιάξτε μια σπιτική βινεγκρέτ με βάση το πορτοκάλι.
Γλυκό: Προνοείστε να έχετε στο σπίτι κάποιες υγιεινές επιλογές, όπως είναι η σοκολάτα υγείας ή ακόμα φτιάξτε τα δικά σας μελομακάρονα. Έτσι θα ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για γλυκό και δεν θα μπείτε στον πειρασμό να παραγγείλετε κάποια κρέπα ή βάφλα.