a-callus button
υδροθεραπεία

Υδροθεραπεία: Μία ασφαλής διαδικασία αποκατάστασης

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Η αποκατάσταση στο νερό, γνωστή και ως υδροθεραπεία συνιστά μία μέθοδο θεραπευτικής παρέμβασης κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργούνται ασκήσεις ειδικά σχεδιασμένες για την αποκατάσταση διάφορων παθήσεων, στο εσωτερικό πισίνας.

 

Άσκηση στο νερό… μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος 

Η άνωση και η ομοιόμορφη αντίσταση του νερού είναι μερικές από τις ιδιότητες που συμβάλλουν στη θεραπευτική δράση του νερού ενώ σε συνδυασμό με την θερμοκρασία του η οποία κυμαίνεται στους 31°-35°C επιτυγχάνονται τα μέγιστα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μία συνεδρία υδροθεραπείας περιλαμβάνει μία σειρά από ασκήσεις οι οποίες προσανατολίζονται στις ανάγκες του κάθε ατόμου και εξυπηρετούν την ανακούφιση του από τα συμπτώματα της πάθησης και τους πόνους που τυχόν αντιμετωπίζει. Με τη συνεχή υποστήριξη του υδροθεραπευτή, ο ασθενής πραγματοποιεί κινήσεις στο νερό ιδανικές για την ενδυνάμωση των μυών του και παράλληλα βοηθητικές για την ανάκτηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων. Σημαντικό επιπλέον πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου συνιστά η ψυχική ανάταση που επέρχεται στον ασθενή. Η χαλάρωση και η ηρεμία του νερού σε συνδυασμό με την ζεστή θερμοκρασία αποβάλλουν τα αισθήματα άγχους και πίεσης που μπορεί να νιώθουν ενώ ταυτόχρονα τονώνουν την διάθεση και την αυτοπεποίθηση του. Τέλος, ως μία αερόβια άσκηση, η υδροθεραπεία έχει θετική επίδραση στην αναπνευστική ικανότητα του ασθενή, ενδυναμώνει τη λειτουργία των πνευμόνων και προάγει την ενίσχυση του αναπνευστικού του συστήματος.

Σε ποιους συνιστάται η υδροθεραπεία;

Τα πολύπλευρα οφέλη της μεθόδου είναι ικανά να καταπραΰνουν αρκετές παθήσεις και να συντελέσουν στην πρόοδο της κατάστασης του ασθενή. Μερικές από τις περιπτώσεις που η υδροθεραπεία έχει αποδειχθεί επωφελής και χρησιμοποιείται αποφέροντας θετικά αποτελέσματα είναι οι εξής:

  • Νευρολογικές παθήσεις
  • Ρευματικές παθήσεις
  • Αυτοάνοσα νοσήματα
  • Ορθοπεδικά περιστατικά

Καθώς πρόκειται για μία ασφαλή μέθοδο που δεν εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμούς, η θεραπευτική άσκηση στο νερό απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς περιορισμούς. Αυτό σημαίνει πως τα πολύτιμα χαρακτηριστικά της μπορούν να τα εκμεταλλευτούν παιδιά έως και ηλικιωμένοι άνθρωποι, αρκεί πάντα να υφίσταται η σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Με τον κατάλληλο συνδυασμό ασκήσεων και πάντα με την υποστήριξη του ειδικού θεραπευτή προσεγγίζεται η ανάγκη του κάθε ασθενή και επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε αυτή ακριβώς την τακτική βασίζεται το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Euromedica Αρωγή που βρίσκεται πάντα κοντά στους ανθρώπους που το εμπιστεύονται. Με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στο δυναμικό της και σύγχρονο εξοπλισμό στην κατοχή της, παρέχει τις πιο ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, μία εκ των οποίων η υδροθεραπεία. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της στεγάζονται 3 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες (28 – 33oC) οι 2 πισίνες έχουν 7 μέτρα μήκος και 1,30 μέτρα βάθος και η μεγάλη πισίνα έχει 25 μέτρα μήκος και 0,90-1,30 μέτρα βάθος. Διατηρεί παράλληλα εξελιγμένα όργανα υδρογυμναστικής που συμπληρώνουν τη θεραπευτική μέθοδο και ενισχύουν την αποδοτικότητα της. Τέλος, για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες έχει προβλεφθεί ειδικό ηλεκτρονικό γερανάκι για να καθιστά εύκολη την προσέγγιση του νερού, ώστε όλοι οι φιλοξενούμενοι της Euromedica Αρωγής να μπορούν να βιώσουν τα οφέλη της υδροθεραπείας.

>